Omschrijving

P.A.Recruitment is een rekruteringskantoor gespecialiseerd in Sales & Marketing -,HR ,Administration, -& HSEQ profielen en voor één van onze partners zoeken wij een Risk Analyst-Assets.

 

Onze klant is de nummer 4 in België op het vlak van levensverzekeringen. Ze behoren tot een sterke internationale groep. Onze klant biedt financiële diensten die passen bij jouw leven: opbouw van een mooi pensioen, bescherming bij invaliditeit en overlijden. Ze werken mee aan een warme samenleving. Dat doen ze via tal van initiatieven binnen en buiten hun bedrijf.

Verantwoordelijkheden

Welk verschil ga jij als Risk Analyst maken?

 

Als Risk Analyst maak jij deel uit van het Financial & Insurance Risk Management team, dat verantwoordelijk is voor het management van de risico’s ingebed in de verzekeringsactiviteiten van onze partner. In jouw rol zal je de activiteiten coördineren van het Assets team. Dit team van experten analyseert markt- en ALM-gerelateerde risico’s en ziet erop toe dat er wordt voldaan aan het gewenste risicoprofiel van de organisatie.

 

 • Als coördinator en actief lid van een hecht team van 3 à 5 personen, werk je niet alleen aan je eigen succes, maar ook aan dat van je collega’s. Zo deel je doorlopend je expertise en stimuleer je de groei en ontwikkeling van je collega’s zodat jullie gezamenlijk aan de ambitie van de organisatie bijdragen.

 • Je werkt mee aan het optimaliseren van het risicoprofiel van het bestaande asset portfolio en van nieuwe investeringen door verschillende strategische en tactische allocaties te analyseren vanuit een risk/return perspectief.

 • Je werkt nauw samen met het senior management en rapporteert aan hen over risico’s met betrekking tot de financiële markten, investeringen, solvabiliteit, economisch kapitaal en liquiditeitsmanagement.

 • Je ondersteunt de organisatie in haar ALM en kapitaalsnoden en baseert je daarbij op geavanceerde asset en liability modellen. Ook jouw diepgaande kennis van verzekeringsproducten en financiële instrumenten pas jij dagelijks toe.

 • Veranderingen in reguleringen en standaarden binnen de sector hou jij nauwgezet in het oog (met name Solvency II, IFRS, Belgian GAAP, etc).

Jouw advies omtrent de mogelijke impact hiervan op onze activiteiten is onmisbaar.

Profiel

Welke kwaliteiten bezit onze ideale Risk Analyst?

 

Jouw interesse in asset management, kwantitatieve financiële analyse en risico modellering is een belangrijke eerste vereiste, maar als coördinator van een gemotiveerd team van experten heb jij ook de nodige bagage om je collega’s naar een hoger niveau te tillen.

 

 • Een universitair diploma in een kwantitatieve richting (economie, wiskunde, fysica, actuariële of ingenieurswetenschappen)

 • Een stevige werkervaring van minimum 5 jaar in ALM, Asset of Risk Management

 • Een grondig begrip van de verschillende financiële instrumenten en asset classes

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands of Frans

 

Enkel met je neus bovenop de cijfers zitten is echter niet voldoende. Deze werkzaamheden vragen een hoge mate van teamwork. De ideale toevoeging aan het team is een solidair en assertief persoon met bovendien goede communicatieve vaardigheden. Je helpt anderen graag en jouw leergierigheid weerhoud je er niet van om zelf hulp te vragen en zo je kennis uit te breiden.

Aanbod

Wat heeft onze partner jou te bieden?

Care. Clear. Commit.Onze partner zorgt voor een job die werkt voor jou.

 

Onze partner heeft mensen nodig zoals jij, authentiek en geëngageerd, die het beste van zichzelf willen geven aan onze klanten, met frisse ideeën en de gedrevenheid om initiatief te nemen. Mensen die onze waarden logisch en evident vinden. Maar vooral mensen met een unieke persoonlijkheid die het verschil maakt. Wees dus vooral jezelf. Dat waarderen ze!

 

Hoe?

 • Je ontvangt van ons een aantrekkelijke verloning, aangevuld met extralegale voordelen zoals een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijd- en ecocheques, 20 vakantiedagen, 12 adv-dagen en 5 dagen extralegaal verlof.

 • Je krijgt de kans jouw unieke talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, zodat je verder kan bouwen aan jouw loopbaan. Het aanbod is divers: opleidingstrajecten op maat, workshops, coaching, on-the-job learning, 

 • Ze weten hoe belangrijk ontspanning is! Daarom zetten we in op een goede balans tussen werk en privé. Thuiswerk, glijdende uren en eenfitnessruimte met groepslessen maken het voor jou gemakkelijker om het juiste evenwicht te vinden.

 • En om jouw creativiteit nog een duwtje te geven, hebben we ook gedacht aan een toffe, volledig vernieuwde werkomgeving waar je je thuis voelt, gelegen in het bruisende Brussel, letterlijk naast het station van BrusselZuid.

info@pa-recruitment.be   |   Burchtstraat 10 - 9300 Aalst

 • Black LinkedIn Icon
 • Facebook Basic Black

© 2020 PA-Recruitment. Design door E-Dalsa