Leer ons kennen


De missie van
P.A. Recruitment

Iedereen is op zoek naar de ideale match tussen werkgever en werknemer. Bij P.A. Recruitment maken we het verschil met een persoonlijke aanpak, want dat is waar ons team voor staat. Met een open en transparante communicatie bouwen we aan een vertrouwensband met onze klanten en kandidaten. Kwaliteit staat centraal in ons bedrijf.

Bovendien is P.A. Recruitment ontstaan uit jarenlange ervaring en een overvloed aan passie voor HR in verschillende sectoren.
Wij zijn specialisten op het vlak van de werving en selectie van vaste medewerkers en freelancers en interim-managers in Administration & HR, Sales & Marketing, HSEQ en technische profielen.

P.A. Recruitment weet dat elke kandidaat, vacature en bedrijf uniek is. Achter elke cv schuilt een verhaal dat wij willen ontdekken. Door jouw uniek verhaal beter te leren kennen, kunnen we de perfecte match vinden. Dit is wat het team bij P.A. Recruitment energie en voldoening geeft.


WIE ZIJN WIJ?

Michaël Degeest

zaakvoerder

Michaël kan terugblikken op een rijke carrière in de commerciële sector. Zijn breed netwerk in combinatie met zijn ervaring bezorgt hem een snel inzicht in het reilen en zeilen binnen een onderneming.

Hij werkte onder andere voor EcoLab Pest (Opstart België), Fullmark (HSEQ), JooS Consulting en ASAP HR Group. In die rol deed hij aan prospectie, werkte hij commerciële acties uit en maakte hij behoefteanalyses. Daarnaast was hij in meerdere bedrijven verantwoordelijk voor de uitbouw en het onderhouden van klantenrelaties. Je ziet, een commerciële duivel doet alles.

Zijn commercieel verhaal werd nog uitgebreid met het coachen van werknemers en consultants. Hij organiseerde opleidingen, volgde werknemers op door hen te sturen en motiveren. Naast het voeren van selectiegesprekken, onderhandelde Michaël ook over contracten en volgde deze op.

“ELKE VACATURE IS MAATWERK EN IEDERE KANDIDAAT IS UNIEK”

Bij P.A. beseffen we als geen ander dat Iedere kandidaat/vacature/bedrijf UNIEK IS! Iedere kandidaat is meer dan een functietitel of een bepaalde ervaring die hij heeft opgedaan. Achter elke cv/mens schuilt een verhaal. Dat verhaal ontdekken en matchen aan het verhaal van een bedrijf is hetgeen waarvan wij extra energie en voldoening krijgen, waardoor we dagelijks gaan voor die EXTRA MILES.

Bij Michaël draait alles om zijn klanten/kandidaten. Hij begrijpt de kunst om mee te denken met zijn klanten en de juiste oplossing tevoorschijn te toveren. Langetermijnrelaties uitwerken en een echt partnership met klanten/kandidaten ontwikkelen zijn voor hem van groot belang.


WIE ZIJN WIJ?

Joyce Platteau

zaakvoerder

Joyce groeide als interne recruiter door naar de functie van HR Business Partner. Ze heeft jaren gewerkt bij Attentia, waar ze verantwoordelijk was voor de rekrutering van HSEQ profielen binnen de BU Preventie en Bescherming. Bij Test Aankoop heeft ze gewerkt als HR Generalist en bij ASAP HR GROUP was ze verantwoordelijke voor de opstart van het selectiekantoor Athanor. Zoals je leest, heeft Joyce al enorm veel ervaring.

“Mijn job is mijn passie! Dankzij mijn jarenlange ervaring binnen de HR maar eveneens mijn certificaten als preventieadviseur & loopbaancoach wil ik als echte partner fungeren voor zowel mijn klant als voor de kandidaat.”

Joyce kent de volledige cyclus van een medewerker, dus ze begrijpt zowel de werkgever als de werknemer als geen ander. Naast het analyseren van de behoeftes van bedrijven hield ze zich bezig met het aanwerven en beoordelen van sollicitanten.

Het aanwervingsproces ging van het plaatsen van advertenties tot het analyseren van cv’s en het uitvoeren van diepte-interviews. Ze hield zich ook bezig met assessmenttests, zowel op technisch als cognitief vlak. Daarnaast is Joyce ook een krak in het afnemen en evalueren van persoonlijkheidsvragenlijsten. Kortom, Joyce helpt jou met een droomkandidaat te vinden.


De waarden van
P.A. Recruitment


Een persoonlijke aanpak

Wij gaan telkens voor een persoonlijke aanpak, een potentiële werknemer moet een welkom gevoel krijgen wanneer hij persoonlijk wordt benaderd. We stellen ze op hun gemak en dankzij de juiste aanpak/benadering leren we hen ook beter kennen. Bij P.A. Recruitment beseffen we dat ieder verhaal anders is en dat verhaal willen wij leren kennen. Die ontdekking en het zorgen voor de juiste match tussen een bedrijf en kandidaat is voor ons het belangrijkste. Je krijgt vanaf de eerste kennismaking een oplossing op maat.


Kwaliteit op lange termijn

Wij differentiëren ons door onze langetermijnvisie. Onze focus ligt op kwaliteit bieden voor onze klanten. Bij P.A. Recruitment streven wij naar stabiliteit op lange termijn en bouwen we een duurzame relatie met jou op. Dit zorgt voor een goede uitwisseling van ervaring, vertrouwen, expertise en kennis. Zo leren wij jou goed kennen en vinden we de ideale kandidaat of job voor jou. KWALITEIT boven KWANTITEIT.


Open communicatie & flexibiliteit

Wij zorgen steeds voor een transparante communicatie waardoor wij het vertrouwen van werkgevers en kandidaten opbouwen. Hierdoor hebben we al vele klanten kunnen overtuigen om een job of kandidaat aan te nemen.

Dankzij ons hecht team loopt de communicatie zeer vlot en snel. Bij P.A. Recruitment krijg je 1 contactpersoon toegewezen, jouw SPOC (Single Point of Contact). Gedurende onze samenwerking is hij/zij jouw gepassioneerd HR-partner.

Wij zijn een kleine speler waardoor we flexibel kunnen werken. Indien je als werkgever te weinig tijd hebt om af te spreken, is dit geen probleem. Jij kiest waar onze afspraak doorgaat, je bent altijd welkom bij ons op kantoor te Aalst maar we spreken ook graag af bij jou op kantoor zodat jij je niet hoeft te verplaatsen. Voor kandidaten maken we graag tijd vrij op een moment dat het beste voor jou past.